Bejelentés


Zumba Székesfehérvár Mindenki tud zumbázni, gyere Te is kipróbálni!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Szavazás
 

ZUMBÁZZ GABÓVAL SZÉKESFEHÉRVÁRON!

 

 

c s a l á d i a s  h a n g u l a t b a n

 

 

Hírek
Táncfajták az órákon

A Reggaeton gyökerei a panamai reggae zenéből származnak. Egyfajta városi zene, amely az 1990-es évek elején vált népszerűvé az amerikai fiatalok körében. Ezután 2004-ben terjedt át Észak-Amerikába, Európába, majd Ázsiába. A Panama reggaeből fokozatosan alakult ki ez az új zenei stílus. A Reggaeton a nyugat-indiai, a reggae és a dancehall zenét ötvözi a latin-amerikai stílusokkal, mint a bomba, plena, salsa, merengue, latin pop, cumbia, bachata a hip-hop, és a kortárs R&B. A Reggaetonnak megvannak a maga sajátos ütem és ritmus jellemzői.

Táncfajták az órákon

A Cumbia kolumbiai eredetű, páros ütemű latin tánc és zenéje. Kolumbiában alakult ki, majd egész Latin-Amerikában elterjedt, ahol az egyik legnépszerűbb tánccá vált egyszerű ritmusának és könnyű táncolhatóságának köszönhetően. Elnevezésének eredete, bár nem teljesen tisztázott, valószínűleg az afrikai cumbé táncra vezethető vissza, amelyet a spanyol hódítások és a rabszolgaság időszakában afrikai rabszolgák vittek Kolumbiába. Az egyes latin-amerikai országok saját népzenéjével keveredve számos variánsa alakult ki, főleg a hangszereket illetően. Eredetileg páros tánc: a nő hosszú szoknyát visel, és égő gyertyát tartva az egyik kezében a csípőjét ringatja, miközben a férfi a háta a mögött táncol. Mint modern táncot azonban, főleg nők szokták egyedül táncolni; jellemzője a csípőringatás, és közben – a 4. ütemben – egyhelyben történő megfordulás. Egy másfajta megközelítés: A bányarabok tánca. A rabok egyik lábához egy nagy vasgolyó van láncolva, ezért csak az egyik lábukkal tudnak táncolni, a másikat húzzák maguk után. A Zumba azonban csodákra képes! Pl. egyik pillanatról a másikra átkerülhet az a golyó a másik lábra, és tovább azt húzzuk magunk után! :-))))

Táncfajták az órákon

A Merengue (ejtsd: merenge) a Dominikai Köztársaság és Haiti egyes részeinek nemzeti tánca. Két tánc kombinációja, az afrikai és a francia menüetté, a késő XVIII. és kora XIX. századból. A fekete rabszolgák látták, hogyan táncolnak a fehérek, és a saját ünnepeiken utánozták "gazdáikat". Ám ezek a táncok unalmasak voltak, így hozzáadták saját pergő dobritmusukat és ugrásaikat. Párban táncolják, ahol a partnerek szorosan fogják egymást. Oldal- és körkörös irányba mozognak, kis lépésekkel. Forgatások tarkítják, ám egymás kezét nem engedik el. Mára a Merengue a salsa kistestvérévé vált.

Táncfajták az órákon

A Calypso gyakorta humoros, szatirikus szövegű dalokra előadott pantomimikus jellegű népi eredetű tánc, amelyet eredetileg Trinidadtól Haitiig ismertek. Erőteljes csipőmozgással, laza, ruganyos térdekkel járják. Az 1950-es években terjedt el a világban a ritmusára írott popzenei darabok, elsősorban Harry Belafonte világsikerének hatására.

Táncfajták az órákon

A Salsa elsősorban latin alapokra építkező zenei stílus, amelynek fő jellegzetessége a karibi ritmus. Eredetileg nem volt egységes zenei műfaj, sok dél-amerikai stílusból alakult ki, amelyben a csacsacsa, a mambó, és a szving is megtalálható volt. Az 1970-es években született, a kubai, puerto rico-i és más, latin gyökerekkel rendelkező bevándorlóknak volt köszönhető. A Salsa elnevezés is tőlük ered, a szó jelentése:szósz. Ritmikai képét 4/4-es ütemek alkotják, ezek rendszerint ismétlődnek a zenei témákkal kapcsolatban. Szokatlanul gyors és rohanó, így nem ritka a 180 bpm érték körüli tempó sem. A ritmusba tipikus hangszerek vegyülnek. Legtöbb esetben díszítő elemként vannak jelen, megteremtve ezzel a speciális ritmusmenetet, mely egyértelműen a Salsa műfajára jellemző.

Táncfajták az órákon

A Bachata nem csak egy sajátos tánc, sajátos zenéje is van, amire táncolni lehet. A Salsa-hoz képest a Bachata egy lágyabb, vidámabb tánctípus amely Karibi származású. Ma már a Salsa klubbok kiegészítőjévé vált ez a tánc, annyira népszerű lett. Mi okozza a népszerűségét? A Bachata egyszerűbb lépésekből áll, mint a többi latin tánc, azonban a csipőmozgások profi kitanulása hosszabb gyakorlást igényel. Hogyan táncolják? Szoros, mint a legtöbb latin tánc, fontos a szemkontaktus, hatalmas érzéki hatást kelt. A Bachata-ban megtalálható egyfajta intimség, egy kisebb erotika, amely rendkívüli szenvedélyt nyújt, tehát nem táncolhat akárki, akárkivel Bachata-t :) Összesítve tehát azt mondhatjuk, hogy az erotikus, romantikus tánc leginkább pároknak és házastársaknak való.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!